Skulle du trivas som snickare?

Hejsan, jag bor mitt emellan Borås och centralorten i Mark, Kinna, och här har jag grejat mycket med huset för jag är snickare till yrket och kan göra allting själv, förutom el och vvs. Jag bytte tak på huset, slog upp nya fönster, målade inomhus och utomhus. Jag är nu 67 år och börjar bli lite sliten efter alla år av hårt arbete. Jag undrar därför om det finns någon ungdom som skulle trivas att jobba som snickare? Nu ska jag berätta vad det roligaste med det här jobbet är! Dels får man träffa mycket trevliga människor, dels får man göra det man älskar – att skapa och bygga. Det finns alltid utmaningar i jobbet och man lär sig hela tiden nya saker. Jag har haft många olika arbetsgivare under min yrkesverksamma tid och detta har gett mig mycket erfarenhet. Jag har också lärt mig att vara flexibel och anpassningsbar, vilket är viktigt i det här jobbet.

Det är inte alltid lätt att vara snickare, det krävs mycket styrka och uthållighet för att hantera de tunga materialen. Man måste också vara beredd på att jobba långa och arbetsdagar eftersom man ofta är beroende av vädret. Men om du trivs med utmaningar och gillar att jobba med händerna så är detta precis rätt yrke för dig! Jag har alltid haft flest kunder i Borås och Mark men om jag hade velat hade jag kunnat jobba var som helst eftersom det här är ett internationellt yrke. Jag har byggt hus i Borås och Kinna och Skene. Det är en fantastisk känsla att få bygga ett hus från grunden men det är också roligt att få snickra ett staket eller en trappa. Man får alltså göra både stora och små jobb och den ena dagen är aldrig riktigt den andra lik. Ha det gott!